Over BeweegSaam IJsselstein

BeweegSaam IJsselstein is een vereniging van fysio- en oefentherapiepraktijken in IJsselstein. Wij verzorgen de eerstelijns paramedische wijkgerichte zorg in IJsselstein. BeweegSaam is een herkenbaar aanspreekpunt. Wij bevorderen de gezondheid in de wijk. Dat doen we samen met zorgverleners (zoals GGZ, huisartsen), welzijnsorganisaties en de gemeente. Daarbij stellen we de behoeftes van de bewoners centraal en bevorderen we het zelfmanagement van de bewoners. Daarmee verbeteren we de zorg dicht bij huis.

Organisatie

BeweegSaam IJsselstein is ontstaan uit Paramedisch Centrum IJsselstein, Fysiotherapie Groene Biezen en Fysiotherapie Poelwaert. De vereniging is opgericht met ondersteuning van Raedelijn.

BeweegSaam IJsselstein is een partner van ZorgSaam IJsselstein. Vanuit BeweegSaam vormen wij één aanspreekpunt voor de Huisartsenzorg IJsselstein. Ook nemen onze leden deel aan de kerngroep en adviesraad van ZorgSaam. Samen kijken we aan welke gezondheidsprojecten van ZorgSaam wij als fysio- en oefentherapeuten een bijdrage kunnen leveren, zoals de projectgroep Valpreventie.

Doelstellingen

Als fysio- en oefentherapeuten willen wij beweegzorg, in de meest ruime zin, goed organiseren. De zorg moet kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar zijn. De zorg moet goed toegankelijk zijn, waar iemand in IJsselstein ook woont. Dat doen we met wijkgerichte zorg. We verhogen de kwaliteit van de zorg onder andere door efficiënt samen te werken met andere zorgpartners. In de toekomst is het mogelijk dat we ook andere paramedische beroepsgroepen betrekken in onze samenwerking. Daardoor wordt onze slagkracht sterker.

Doelen

  • Een infrastructuur opzetten, zodat er een duidelijk aanspreekpunt is voor betere samenwerking

  • Deelname aan de Organisatie Wijkgerichte Zorginfrastructuur (OWZ) van Zilveren Kruis

  • Zorgen dat klanten en verwijzers zoals huisartsen en gemeente precies weten welke expertises IJsselstein heeft op het gebied van beweging

  • Vakinhoudelijke kennis vergroten

  • Kennis over bedrijfsvoering vergroten

  • Positie naar zorgverzekeraars verbeteren, zodat de zorg betaalbaar blijft.

Contact

Wilt u meer weten over BeweegSaam IJsselstein? Of wilt u een samenwerking starten? Neem dan gerust contact met ons op via Info@beweegsaamijsselstein.nl